Víno zlatavé barvy, v jehož vůni najdete tropického ovoce a zralý žlutý meloun. Chuť je ovocná, svěží a ovlivněná vůní.
Víno zlatavé barvy, ve vůni najdete tropické ovoce. Jemnou kořenitost a lehce vanilku. Chuť je ušlechtilá, lehce minerální, ovlivněná vůní a plná ovocných vjemů.
Víno výrazněji růžové barvy, ve vůni s tóny jahod a malin. Chuť je lehce nasládlá, šťavnatá a osvěžující.
Jemně perlivé víno vyrobené z odrůdy Müller Thurgau.
Jemně perlivé víno vyrobené z odrůd Rulandské modré a Zweigeltrebe.Je živé,hravé,osvěžující,lehce nasládlé s tóny jahod,malin a lesního ovoce.
Víno zlatavé barvy, výrazně kořenitě lipové vůně. V chuti plně šťavnatě nasládlé a výrazně ovlivněné vůní.
Jemné lahodné víno, syté rudé barvy a příjemně harmonické chuti. Vůně je jemná a ovocná.
Víno zlatavé barvy, ve vůni najdete tóny medu a květu růže. Chuť je sladká, medová s lehce botritickým nádechem.
Pálava plodí pravidelně a sklizně jsou vyšší než u Tramínu. Hrozny dosahují velmi dobrou cukernatost a je možné získávat přívlastková vína vyšších stupňů. Charakter vína je podobný vínům Tramínu, ale kořenitá plnost bývá nižší. Aromatické látky typu Tramínu jsou obohaceny o vanilkové tóny. Vzhledem k poněkud vyššímu obsahu kyselin než má Tramín, mívají vína Pálavy jemnější harmonii a jsou pro mnohé konzumenty přitažlivější.
Víno zlatavé barvy. Ve vůni najdete tóny šťavnatého žlutého melounu a květu růže. Chuť je kořenitě ovocná s nasládlou dochutí.
Ve víně najdete lehké květinovo-ovocné aroma, chuť je kulatá, ovocná a suchá.
Víno zlatožluté barvy s lehkým měděným odleskem, ve vůni najdete stopy pomerančové kůry, lehce i grapefruit. Jeho chuť je ušlechtilá, plnější, ovocná do sladké hrušky a lehce i chlebovinky.
Pinot gris je odrůda, od jejichž vín se očekává plnost, hebkost, vysoký extrakt, pomerančové tóny ve vůni spojené s dojmy medovosti. K dosažení typičnosti je nutná vyzrálost alespoň na stupeň pozdního sběru a výše. Pak se objevuje ve vínech i vyšší obsah alkoholu a glycerolu, čímž se do jisté míry imituje sladký vjem, který spolu se skutečným zbytkem cukru vyrovnává převahu alkoholu nad kyselinami, jejichž obsah je nutné při vinifikaci bedlivě hlídat.
Víno zelenkavě zlatavé barvy má výraznou vůni lipových květů, medových pláství a žlutého melounu.Chuť je velice výrazná, plná, ovlivněná vůní, lehounce nasládlá, ale s velice pikantní a elegantní kyselinkou.
Víno zelenkavě žluté barvy v jehož výrazné a pikantní vůni najdete lipový květ, citronovou kůru a lehkou kořenitost, chuť je šťavnatá, delikátní, lehce minerální s ovocnou dochutí.
V chuti ryzlinkových vín hraje velkou úlohu kyselina a její zralost. Od ocelové kyseliny v nezralých ročnících, přes příjemně říznou až po svěže zralou, která je nezbytnou součástí velkých vín výborných ročníků a současně oporou tvorby buketu a chuťových látek láhvové zralosti. Nejtypičtěji se „ryzlinkový fenomén“ projevuje ve zralých, suchých, kabinetních vínech. Ve vyšších stupních predikátních vín je postupně onen fenomén překrýván narůstajícím tělem vína. Kabinetní vína jsou jedinečným doprovodem ke studeným předkrmům, pozdní sběry k pstruhům i jiným rybám v různých úpravách.
Víno zelenkavě zlatavé barvy, ve vůni ovocné, se stopou kůry pomeranče a žlutého melounu.. Chuť je ovocná, šťavnatá osvěžující.
Víno zlatavé barvy. Ve vůni najdete stopu zralých broskví a lehce i bílého bezu, chuť je nasládlá ovocná, ovlivněná vůní.
Víno zelenkavě zlatavé barvy. Ve vůni převažují zralé broskve a stopa černého rybízu. Chuť je pevná lehce do angreštu a zralých bílých broskví s lahodnou kyselinkou.
Víno zlatavé barvy s výraznou vůni, ve které můžete najít květy růže, liči a koření. Chuť je plná, výrazná, lehce nasládlá a ovlivněná vůní.
Víno světle žlutavé barvy, s tóny mandlí, ovoce a minerálů. Chuť je ovlivněná vůní, s pikantní kyselinkou.
Víno zlatavé barvy s tóny mandlí, ovoce a minerálů. Chuť je ovlivněná vůní, šťavnatá s lehkou pikantní kyselinkou.
Víno granátové barvy, ve vůni najdete červené peckové ovoce se špetkou kořenitosti. Chuť je hladká, ovocná s lehkou tříslovinou.