Merlot temně granátové barvy vznikl z pečlivě vybraných a dokonale vyzrálých hroznů. Víno z mimořádně teplého ročníku následně zrálo 24 měsíců v nejlepších sudech z francouzského bednářství Sequin Moreau. Vzniklo tak plné elegantní víno s tény červených třešní, ostružin a kávy, které bude zrát do ještě větší elegance.
Frankovka z více než čtyřicet let starých keřů a úžasné viniční tratě zrála 24 měsíců v nových sudech typu barrique. Díky velmi teplému ročníku a nízkému výnosu hroznů vzniklo pevné, plné a strukturované víno, jehož potenciál a eleganci dotvořilo zrání v kvalitních sudech francouzského dubu. Víno má předpoklady k dlouhodobějšímu zrání a časem bude nabývat na kráse a eleganci.
K výrobě tohoto vína byly použity ručně sbírané a pečlivě vybrané nejkvalitnější hrozny. Mošt po vylisování kvasil ve francouzských dubových sudech o objemu 225 litrů. Ve stejných sudech z toho nejušlechtilejšího dřeva poté víno dalších 12 měsíců zrálo a tvořil se jeho jedinečný charakter. Vzniklo tak vícevrstevnaté komplexní víno plné vůně a strukturované chuti.
Víno temně granátové barvy, v jeho vůni najdete červené peckové ovoce, koření, kávu a lehce i vanilku. Chuť je plná ovocná se strukturou ušlechtilých taninů, komplexní a lehce ovlivněná vůní.
Víno, které vzniklo ze tří modrých odrůd Frankovka, Zweigeltrebe a Merlot. Perfektně vyzrálé hrozny byly vyselektovány z těch nejlepších vinic, ze kterých naše vinařství zpracovává hrozny. Z nich vytvořené cuvée zrálo 24 měsíců v těch nejkvalitnějších francouzských dubových sudech. Vzniklo komplexní vícevrstvé víno ušlechtilé a plné vůně i chuti, které nabízí to nejlepší z velkobílovických vinic.
Cuvée Oranžgutan je první oranžové víno vyrobené v našem vinařství. Bylo vyrobeno z odrůd Rulandské šedé a Tramín červený. Hrozny byli lehce pomlety a poté proběhla třicetidenní fermentace moštu spolu se slupkami. Následné, už krásně oranžové víno leželo na jemných kvasničních kalech po dobu jednoho roku ve velkém dubovém sudu. Vzniklo tak víno, ve kterém můžete objedvovat intenzivní a zároveň noblesní aroma, spolu se zajímavou a výraznou chutí.
Top víno umístěné v Salonu Vín České republiky.
K výrobě tohoto vína byly použity ručně sbírané a pečlivě vybrané nejkvalitnější hrozny ze dvou velkobílovických viničních tratí. A to Nová hora a Přední hora. Terroir jedné trati dal vínu svěží kyselinku a noblesu, terroir té druhé opulentnost a plnost. Víno zrálo 12 měsíců ve francouzských dubových sudech. Vzniklo tak vícevrstvé, strukturované a komplexní víno barvy červeného zlata, ušlechtilé vůně a chuti ovlivněné zráním v dubových sudech.
Kvašení a následné školení po dobu 12 měsíců proběhlo u tohoto Ryzlinku rýnského v nových akátových sudech. Probíhalo spontánně a víno po celou dobu zrálo na jemných kvasničných kalech. Má zlatavě zelenkavou barvu, vůně je zásadně ovlivněná akátovým sudem, je výrazná a šťavnatá. Chuť je lehčí, ovocně krémová, šťavnatá se stopu po akátovém sudu. Víno je ve stylu vín z Mosely.
Kvašení a následné školení po dobu 12 měsíců proběhlo u tohoto Ryzlinku rýnského v nových akátových sudech. Probíhalo spontánně a víno po celou dobu zrálo na jemných kvasničných kalech. Má zlatavě zelenkavou barvu, vůně je zásadně ovlivněná akátovým sudem, je výrazná a šťavnatá. Chuť je lehčí, ovocně krémová, šťavnatá se stopu po akátovém sudu.
Ryzlink rýnský v nejvyšší kvalitě a ve speciální edici, která kvasila ve slupkách.
K výrobě tohoto Ryzlinku byly použity ručně sbírané a pečlivě vybrané nejkvalitnější hrozny, jejichž mošt kvasil a poté i samotné víno zrálo 12 měsíců ve francouzských dubových a akátových sudech. Výsledkem je vrstevnaté víno zlatavé barvy, ve vůni s tóny lipového medu, posečené louky a s velmi jemnou stopou sudu. Chuť vína je vrstevnatá, výrazně ovlivněná jeho vůní.
Naše nejvyšší řada vín Opulent v odrůdě Zweigeltrebe.