Víno zlatavé barvy, ve vůni najdete tropické ovoce. Jemnou kořenitost a lehce vanilku. Chuť je ušlechtilá, lehce minerální, ovlivněná vůní a plná ovocných vjemů.
Svěží, harmonické rosé pro milovníky sladšího typů růžových vín. Je plné ovocných tónů, se sladkou dochutí, ale i svěží kyselinkou.
Víno zlatožluté barvy s lehkým měděným odleskem, ve vůni najdete stopy pomerančové kůry, lehce i grapefruit. Jeho chuť je ušlechtilá, plnější, ovocná do sladké hrušky a lehce i chlebovinky.
Pinot gris je odrůda, od jejichž vín se očekává plnost, hebkost, vysoký extrakt, pomerančové tóny ve vůni spojené s dojmy medovosti. K dosažení typičnosti je nutná vyzrálost alespoň na stupeň pozdního sběru a výše. Pak se objevuje ve vínech i vyšší obsah alkoholu a glycerolu, čímž se do jisté míry imituje sladký vjem, který spolu se skutečným zbytkem cukru vyrovnává převahu alkoholu nad kyselinami, jejichž obsah je nutné při vinifikaci bedlivě hlídat.
Víno zelenkavě žluté barvy v jehož výrazné a pikantní vůni najdete lipový květ, citronovou kůru a lehkou kořenitost, chuť je šťavnatá, delikátní, lehce minerální s ovocnou dochutí.
V chuti ryzlinkových vín hraje velkou úlohu kyselina a její zralost. Od ocelové kyseliny v nezralých ročnících, přes příjemně říznou až po svěže zralou, která je nezbytnou součástí velkých vín výborných ročníků a současně oporou tvorby buketu a chuťových látek láhvové zralosti. Nejtypičtěji se „ryzlinkový fenomén“ projevuje ve zralých, suchých, kabinetních vínech. Ve vyšších stupních predikátních vín je postupně onen fenomén překrýván narůstajícím tělem vína. Kabinetní vína jsou jedinečným doprovodem ke studeným předkrmům, pozdní sběry k pstruhům i jiným rybám v různých úpravách.
Víno zlatavé barvy, v hutné vůni najdete stopy medových pláství a zeleného jablíčka. Chuť je lehce šťavnatá, plná,se stopou sladkých citrusů a angreštu. Vyrobenou metodou sur-lie, tj. dlouhé ležení na jemných kvasničních kalech za pravidelného promíchávání. Víno tak nabývá na mohutnosti a získává specifickou aromatiku.
Víno zelenkavě zlatavé barvy, ve vůni ovocné, se stopou kůry pomeranče a žlutého melounu.. Chuť je ovocná, šťavnatá osvěžující.
Víno zelenkavě zlatavé barvy. Ve vůni převažují zralé broskve a stopa černého rybízu. Chuť je pevná lehce do angreštu a zralých bílých broskví s lahodnou kyselinkou.
Víno zlatavé barvy s výraznou vůni, ve které můžete najít květy růže, liči a koření. Chuť je plná, výrazná, lehce nasládlá a ovlivněná vůní.
Víno zlatavé barvy s tóny mandlí, ovoce a minerálů. Chuť je ovlivněná vůní, šťavnatá s lehkou pikantní kyselinkou.
Víno temně granátové barvy, ve vůni s tóny červeného peckového ovoce, vanilky a kávy. Chuť je ovlivněná vůní a zráním v sudech, plná a ovocná.
Při omezených sklizních jsou vína barevná, plná, po vyzrání jemná a hebká, ale nepostrádají při tom dostatečné zastoupení tříslovin a určitou říznou pevnost. Doprovázejí proto bez problémů nejrůznější masité pokrmy i vydatné sýry.